Kotimaan Kielipalvelut on vuonna 2016 perustettu aidosti kotimainen tulkkien ja kääntäjien ylläpitämä oma asiantuntijaverkosto.

- Kotimaan Kielipalvelut on suomalainen, tulkkien ja kääntäjien osaomistuksessa oleva oma verkosto.
- Kotimaan Kielipalvelut tarjoaa ensisijaisesti suomea tai tulkattavaa kieltä äidinkielenään puhuvia tulkkeja erilaisiin tulkkaustilanteisiin sekä käännöspalveluja yli 90 eri kielellä.
- Tietosuojakäytäntömme edustaa huipputason tietoturvateknologiaa.
- Panostamme suomalaiseen työhön ja yhteiskuntaan konkreettisilla toimilla.
- Kotimaan Kielipalvelut on suomalainen yhtiö, jolla ei ole muualla maailmassa sijaitsevaa emoyhtiötä, jolle liiketoimintatulot siirtyisivät.
- Kotimaan Kielipalvelut on suomalainen yhtiö, joka maksaa veronsa nimenomaan Suomeen, emmekä ole sidoksissa mihinkään ulkomaalaiseen emoyhtiöön.
- Kotimaan Kielipalvelut kanavoi liiketoimintatulonsa ensisijaisesti ja pääasiallisesti Suomessa työskenteleville ja veronsa Suomeen maksaville jäsentulkeille ja –kääntäjille.
- Kielipalvelumme pyrkimyksenä on tarjota töitä kotimaassa sekä tukea kotimaista toimintaa ja hyväntekeväisyyttä. Siksi suosimme suomalaista työvoimaa ja sosiaalivastuuta maatamme kohtaan.
- Meille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlippu, joka omalta osaltaan takaa kotimaisen työvoiman käytön.
- Palkitsemme verkostossamme työskenteleviä jäsentulkkeja ja –kääntäjiä. Tulkeillamme ja kääntäjillämme on henkilökohtainen tunnusnumero, jonka avulla maksamme korotetun tulkkauspalkkion lisäksi suoritukseen ja aktiivisuuteen sidotun palkkion kahdesti vuodessa (juhannuksena ja jouluna).
- Lahjoitamme jokaisesta tulkin tunnusnumerolla tehdystä tilauksesta ydintiimimme vuosittain määrittelemän euromäärän hyväntekeväisyyteen. Jaamme lahjoitusrahat tasaisesti (1 €/taho) lapsille, vanhuksille ja invalideille suunnattuihin solidaarisuusprojekteihin. Tällä keinoin yhtiömme harjoittaa ihmiskeskeistä sosiaalivastuupolitiikkaa.
- Myönnämme apurahoja Suomessa opiskeleville suomalaisille tulkkaus- ja käännösalan opiskelijoille.